Blog

De vijf belangrijkste voordelen van een vloer van laminaat

Laminaten vloeren worden steeds populairder en dat is niet zo gek, want dit type vloer heeft enorm veel handige voordelen. Zo is het erg gemakkelijk te leggen, goed geschikt voor vloerverwarming en zijn er zelfs uitvoeringen die volledig waterbestendig zijn. Dit zijn belangrijke zaken waar veel mensen op letten bij het uitkiezen van een nieuwe vloer. Ben je benieuwd welke voordelen een laminaatvloer nog meer voor jou heeft? Lees dan zeker verder! 

 

  1. De look van echt parket, maar dan goedkoper

Droom jij van een mooie, authentieke houten vloer, maar past dit niet binnen je budget? Dan is een vloer van laminaat perfect geschikt voor jou! Door te kiezen voor een vloer van laminaat profiteer je namelijk van een vloer met de natuurlijke look & feel van een echte houten vloer, zonder dat je hier de hoofdprijs voor hoeft te betalen. 

 

  1. Een vloer van laminaat past mooi in iedere kamer

Of het nu gaat om je woonkamer, keuken of badkamer, er is een geschikte laminaatvloer voor te verkrijgen. Er zijn namelijk ook speciale waterbestendige vloeren van laminaat met een extra beschermlaagje. De laminaatvloeren klikken naadloos in elkaar, waardoor stof zich niet tussen de planken kan gaan opstapelen. Hierdoor is een vloer van laminaat ook een goed keuze voor de kinderkamer. Wist je dat een vloer van laminaat ook goed geschikt is voor vloerverwarming? Hierbij is het wel belangrijk dat de juiste ondervloer in de kamer ligt.

 

  1. Laminaat kan wel tegen een stootje

Heb je een gezin met kinderen, draag je regelmatig naaldhakken of ga je zwaar meubilair plaatsen op de vloer? Bij een vloer van laminaat is dit geen probleem. Deze vloeren kunnen erg sterk zijn en zelfs bestand zijn tegen krassen, hakken en zware spullen. Doordat vloeren van laminaat erg slijtvast zijn, worden ze ook veel gebruikt op locaties waar dagelijks veel mensen op de vloer lopen (zoals op vliegvelden). 

 

  1. Het is gemakkelijk te onderhouden

Doordat er op vloeren van laminaat een beschermende bovenlaag zit, zijn ze heel gemakkelijk schoon te maken en te houden. Vuil kan door dit beschermende laagje niet tot in het hout doordringen. Met een poetsbeurt hier en daar houd je een laminaatvloer dan ook gemakkelijk tien jaar in zeer goede staat. Je hoeft de vloer verder niet te behandelen met olie of beits en deze ook niet te schuren. Gemakkelijker wordt het niet! 

 

  1. Je kunt de vloer gemakkelijk zelf leggen

Een vloer van laminaat is door het kliksysteem heel eenvoudig in je woning te plaatsen! Je hoeft dus geen professional in te schakelen.

Geef een reactie