Blog

Langer met je telefoon doen

Tegenwoordig hebben we allemaal een smartphone. Het is een apparaatje dat bijna als een extra ledemaat aan ons verbonden is. Nu is het zo dat veel mensen ook regelmatig een nieuwe telefoon aanschaffen. Elk jaar zijn er weer betere, snellere, mooiere telefoons met scherpere camera’s etc. Deze nieuwe telefoons worden flink geadverteerd, soms zelfs als statussymbool. Daar komt bij dat veel telefoonfabrikanten ook slimme trucjes toepassen om de levensduur van je telefoon te verkorten en je zachtjes te dwingen een nieuwe telefoon aan te schaffen. Maar vaak is een nieuwe telefoon helemaal niet nodig. Daarnaast kost het ontzettend veel geld. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om langer met je telefoon te doen.

Vervang de batterij

Een van de beste manieren om een oude telefoon nieuw leven in te blazen is door de batterij te vervangen. Batterijen komen met een bepaald aantal oplaad cyclussen. Uiteindelijk wordt een batterij minder effectief. Mensen zijn vaak verrast hoeveel beter hun telefoon functioneert wanneer de batterij wordt vervangen. Vaak moet het vervangen van een batterij bij moderne smartphones wel gedaan worden door een professional. Maar dit is nog altijd goedkoper dan een nieuwe telefoon aanschaffen.

Let op opslagruimte

Telefoons worden langzamer wanneer ze helemaal vol zitten. Telefoons zijn in principe gewoon kleine computers. Als je meer dan 80% van je opslagruimte gebruikt dan zul je merken dat de telefoon een stuk langzamer wordt. Dan is het een goed moment om door je foto’s, video’s en andere bestanden te lopen om te kijken of je ruimte kunt maken.

Bescherm je telefoon

Een andere reden dat veel mensen vaak hun telefoon moeten vervangen is doordat deze beschadigd raakt. Dit komt bijvoorbeeld doordat de telefoon op de grond valt of in het water. Veel mensen laten hun telefoon in de wc vallen terwijl ze aan het scrollen zijn tijdens een nummer twee. Het is dan ook belangrijk om je telefoon te beschermen. Je kunt dit ten eerste doen door een telefoonhoesje te nemen. Een telefoonhoesje is ook te personaliseren. Neem bijvoorbeeld een telefoonhoesje met foto. Inspiratie kun je vinden bij case24.com telefoonhoesjes. Ook is het niet onverstandig om een waterdicht hoesje te nemen. Op deze manier is je telefoon dus beschermd tegen in de wc vallen of nat worden door een plotselinge regenstorm. Iets waar we natuurlijk regelmatig mee te maken krijgen in Nederland.

Geef een antwoord