Blog

Wat zijn de voordelen van het leasen van een auto?

Het is voor veel mensen in Nederland belangrijk om over een goede auto te beschikken. Dit is niet vanzelfsprekend, want een auto kost vaak tienduizenden euro’s en dat kan niet iedereen betalen. Veel mensen willen ook niet zoveel geld uitgeven aan een auto en dat is begrijpelijk. Mocht je jezelf hierin herkennen, dan kun je het beste kijken naar het leasen van een auto, maar wat zijn de voordelen hiervan? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel.

 

Je hebt altijd een auto tot je beschikking 

Mocht je in het verleden een auto gekocht hebben, dan ben je er vast wel bekend mee dat een auto onderhouden moet worden, maar ook dat je met een auto soms pech kan hebben en dat deze kapot kan gaan. Een van de grootste voordelen van een auto leasen, is dat je altijd een auto tot je beschikking zult hebben. Heb je de leaseauto bijvoorbeeld in de prak gereden of is er een belangrijk onderdeel kapot gegaan? Dan kun je de auto inruilen en krijg je een nieuwe auto mee van de leasemaatschappij. 

 

Geen verzekering en wegenbelasting bij een financial lease 

Wanneer je een auto gaat leasen, dan hoef je zelf de wegenbelasting en de verzekering van het voertuig niet te betalen. Dit heeft ermee te maken dat de leasemaatschappij eigenaar blijft van het voertuig. Mocht je gekozen hebben voor financial lease, dan word je wel de uiteindelijke eigenaar van het voertuig. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je zelf de wegenbelasting en de verzekering van het voertuig moet betalen. 

 

Je hoeft geen tienduizenden euro’s uit te geven voor het leasen van een auto

Dat veel mensen voor het leasen van een auto kiezen is zeker niet vreemd. Het heeft veel voordelen, maar ook hoef je geen tienduizenden euro’s uit te geven aan een nieuwe auto. Dat is erg fijn, vooral als je het geld voor een nieuwe auto niet hebt en/of zo’n groot geldbedrag niet wilt besteden aan een auto. Je moet er bij het leasen van auto wel rekening mee houden dat je een contract ondertekent. Je bent door het ondertekenen van het contract dan ook verplicht om je te houden aan de gemaakte betalingsafspraken. Mocht dat een probleem worden omdat je bijvoorbeeld je baan verloren bent, dan kun je daardoor in de financiële problemen komen, maar ook het voertuig kwijtraken. Een leasemaatschappij mag het voertuig in beslag laten nemen nadat enkele betalingen niet voltooid zijn.

 

Geef een reactie