Blog

Heerlijke zomerzon of ruige winternatuur?

Er zijn twee types mensen: de mensen die gek zijn op kou, winter en sneeuw en de mensen die dat absoluut niet zijn. De eerste groep kan niet wachten tot de winterjas uit de kast gehaald kan worden. De tweede groep begint te huilen zodra de eerste bladeren van de bomen vallen. Tijd om voor beide groepen de ideale vakantie te zoeken.

Rondreis IJsland

Als je aan de winter denkt, denk je aan sneeuw, het noorderlicht, gletsjers en… een rondreis IJsland! Dit prachtige land, omringd door de Atlantische Oceaan, is met zijn amper vierhonderdduizend inwoners het dunstbevolkte land van Europa. Daardoor is er volop natuur aanwezig en is het land een echte aanrader voor mensen die het einde van de wereld proberen te vinden. Qua activiteiten hebben alle aan te raden bezienswaardigheden daarop ook met de natuur te maken. Je hoeft niet naar IJsland om een pretpark te bezoeken, het land zelf is een heuze achtbaan. De Nationale Parken zijn geweldige beschermde gebieden waar je onder leiding van een gids doorheen kunt. Ook de spectaculaire watervallen zoals Háifoss, Gullfoss en Dettifoss (ja, alle watervallen eindigen op -foss) lijken uit een droom geschilderd. Daarnaast zijn er nog gletsjers, geisers, vulkanen en fjorden die de reis een aaneenschakeling van verwondering kunnen maken.

Rondreis Kaapverdië

Kaapverdië, dat officieel de Portugese naam Cabo Verde draagt, is een eilandengroep ten westen van Afrika. Er zijn vele eilanden. Geen twee zijn hetzelfde. Voorop staat wel dat er op alle eiland genoten kan worden van het tropische klimaat en de mooie cultuur. Voor iedere vakantieganger is er wat wils, of je nou van een actieve vakantie met kitesurfen en wandelen houdt of van een luie strandvakantie. Op het eiland Sao Vincente ligt de stad Mindelo, ook wel de culture hoofdstad van Kaapverdië. De ultieme eilandbeleving vind je hier in de vorm van goede muziek, heerlijk eten en een ontspannen sfeer.

Santo Antao is het eiland waar je naartoe moet voor prachtige, ruige natuur in de vorm van hoge bergtoppen en diepe valleien. Fogo is een klein eiland dat eigenland een vulkaankrater is. Voor de relaxte genieters zijn Baovista en Sal de place to be, want op deze eilanden vind je de mooiste stranden ter wereld. Behoefte aan de minder gebaande paden? Ga dan naar de eilanden Brava, Sao Nicolao en Maio. Deze drie eilanden zijn lastiger te bereiken en daardoor ook minder populair bij toeristen. Daarom vind je hier de authentieke Kaapverdische cultuur in alle mooie steden en dorpjes. Een rondreis Kaapverdie is daarom een echte aanrader. 

Geef een reactie