Blog

Word jij ook een goede plantenverzorger?

Zoek je een nieuwe hobby, maar weet je niet zo goed wat en is haken toch niks voor jou? Of wil je graag ergens voor zorgen, maar voelt een huisdier nog als een te grote verantwoordelijkheid? Dan is het worden van plantouder wellicht wat voor jou. Neem een palm of andere grote plant in huis en wordt daar verzorger van. Leuk voor jou én leuk voor de plant. Maar hoe doe je dat, plantouder worden? Lees gauw mee. 

Planten 101 

Ontzettend veel mensen houden van de planten in hun huis. Niet alleen om dat het heerlijk en helend is om ergens voor te kunnen zorgen, maar ook omdat het je huis groener en gezelliger maakt. Ook is een plant in huis letterlijk beter voor je gezondheid. Je lucht wordt van betere kwaliteit en frisser, en ook de aanblik van een beetje groen, een beetje natuur, is goed voor je. Maar hoe begin je nou aan de hobby van planten verzorgen? Allereerst is het goed om je even te verdiepen in wat het nu precies allemaal inhoudt. Elke plantensoort heeft namelijk zijn eigen gebruiksaanwijzing, en vaak hebben verschillende planten binnen dezelfde soort ook nog eens andere know-hows. Neem dus eerst de tijd om jezelf goed in te lezen in alle soorten planten die er zijn, en welke er het beste zijn om in huis te nemen, zeker voor iemand die nog niet zo veel ervaring heeft met het verzorgen van planten. 

Palmpje? 

Een plantensoort die is aan te raden is de palm. Er bestaan natuurlijk honderden soorten binnen die categorie, en hoewel ik niet de grote palmboom die je in de tropen vindt per se aanraad, is de rest vrij spel. Een palmplant, zo’n grote kamerplant met brede bladeren, is namelijk de perfecte mix tussen een opvallende, grote plant die lekker zichtbaar in je kamer staat, en goed te verzorgen. Palmen en andere grote planten met brede bladeren behoeven voeding in de winter en vooral natuurlijk licht. Direct zonlicht worden ze niet zo vrolijk van, net zoals de meeste planten heeft dit het risico ze uit te drogen, maar op een plek waar veel natuurlijke lichtinval vlakbij is doen ze het goed. Genoeg water geven maar ook zeker niet te veel; je wil de wortels niet verzuipen. 

Van welke plant of planten je ook ouder wordt, zorg goed voor ze en geniet van je nieuwe groene vingers. Veel succes!

Geef een reactie