Blog

Hobby’s voor binnen en buiten

Heb jij ook zin om een nieuwe hobby te ontdekken? Jezelf even helemaal verliezen in iets wat je gewoon leuk vind om te doen, omdat het kan. Even kort ontsnappen aan de realiteit en je ook je tijd nog eens goed besteden, wie wil dat nu niet? Misschien ben je het puzzelen inmiddels wel zat, spendeer je veel te veel tijd op je telefoon of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Nog op zoek naar inspiratie? Dan lees je in dit artikel meer over verschillende hobby’s die je binnenshuis en buitenshuis kunt doen. Zo hoef je je geen enkel seizoen te vervelen.

 

Buiten de deur

Nu we middenin de donkere, herfstachtige dagen zitten en de winter bijna voor de deur staat spenderen we weer meer tijd binnenshuis. Toch kun je in deze periode prima een hobby buiten te deur zoeken. Zoek bijvoorbeeld mooie fiets- en wandelroutes uit en haal een frisse neus terwijl je de omgeving ontdekt. Of ontdek de fotografie en ga in de omgeving op zoek naar een paar idyllische plekken om herfstachtige beelden te schieten. Houd je meer van een ontspannen hobby, dan kun je de rust opzoeken door te gaan vissen. Gooi je hengel uit in een lokaal watertje en ontdek welke vissoorten er zich allemaal begeven. Voor de hengelsport heb je natuurlijk wel een aantal spullen nodig, zoals een onderlijn, dieptemeter, reel hengel en aas. Eenmaal goed voorbereid op pad staat je een relaxte middag gegarandeerd.

 

Binnenshuis

Door de wisselende seizoenen is niet iedere dag van het jaar geschikt om buiten iets te gaan ondernemen, daarom kun je je nieuwe hobby ook binnenshuis zoeken. Laat je creatieve brein de vrije geest door te tekenen, schilderen of verven of maak je eigen sieraden en kleding, helemaal naar jouw smaak. Sta je graag in de keuken, verras dan je vrienden, en natuurlijk jezelf, met zelfgemaakte taarten, cakes, koekjes of andere lekkernijen. Vind je het leuk om iets ouds in iets nieuws om te toveren, probeer dan eens het flippen van meubels uit. Sla bij de kringloopwinkel een oud meubelstuk op de kop, maak ‘m weer als nieuw in een modern jasje en geef hem een mooi plekje in huis. Zin om bij te verdienen met je nieuwe hobby? Probeer de meubels dan weer door te verkopen op tweedehands sites of social media. Zo heb je niet alleen een leuke tijdsbesteding, maar verdien je er ook nog eens iets aan.

Geef een reactie