Blog

Feestdagen

Het is alweer bijna zover, de Decembermaand staat weer voor de deur. December staat ieder jaar weer symbool voor gezelligheid, samenzijn en lekker eten en drinken. December is ook de maand dat veel werkende mensen tussen Kerst en Oud en Nieuw vrij zijn van hun werk. De ideale tijd om even tot rust te komen en te genieten van de dingen waar je de rest van het jaar misschien nog niet aan toegekomen bent. De Decembermaand zal er dit jaar door alle pandemie maatregelen anders uitzien dan andere jaren. We zullen meer dan voorheen gezellig thuis de feestdagen doorbrengen. Ook het Sinterklaasfeest zal anders dan normaal verlopen maar de kinderschoentjes zullen vast wel weer goed gevuld worden met mooie cadeaus en heerlijke chocolade.

Zoete lekkernijen

Het Sinterklaasfeest maar ook de Kerstdagen staan toch ook wel bekend om het eten van heerlijke zoetigheden. De chocoladeletters, marsepein en de banketstaven zullen weer in veel huishoudens gegeten gaan worden. Steeds meer mensen gaan online hun chocolade bestellen. Je hoeft niet naar een drukke winkelstraat en in de rij te gaan staan maar je kunt het heel gemakkelijk vanuit je luie stoel bestellen. Het voordeel van online je chocolade bestellen is ook dat je alle keuzes die er zijn overzichtelijk hebt. Op deze manier kan je echt kiezen wat je graag wilt. In een winkel is het assortiment vaak veel kleiner en je moet gehaaster je keuze maken. Ook voor andere gelegenheden zijn er volop mogelijkheden om online je chocolade te bestellen. Je kunt bijvoorbeeld een high choc at home bestellen of verjaardag chocolade. Je kunt het beste een kijkje nemen op de site van Chocolate Company om al het lekkers te bewonderen.

Het Kerstdiner

Het hoogtepunt van de feestdagen is voor veel mensen het traditionele kerstdiner. Gezellig met de familie genieten van een heerlijk diner is nog steeds onverminderd populair. De weken vooraf begint de voorpret al met het uitkiezen van de gangen van het diner. Bij het kerstdiner worden kosten noch moeite gespaard om er wat moois van te maken. Op de meeste menu’s komen de carpaccio en de bouillon vaak voor als voor als voor en tussengerecht. De kalkoen en de kip blijven het ook nog steeds goed doen als hoofdgerecht. Verder is een lekker stuk vlees met passende bijgerechten een veelgemaakte keuze. Als nagerecht zien we nog steeds vaak ijs als topper op het menu staan. Misschien leuk om dit jaar eens een chocolade fondue te bestellen. Je gasten zullen daar zeker van gaan genieten.

Geef een antwoord