Blog

Jouw eerste hond

Stel dat je voor het eerst een hond krijgt, dan kan dit best wat stress met zich meebrengen. Wat moet je aanschaffen om je viervoeter tevreden te houden? In dit blog staan tips over producten die handig zijn om te kopen bij het krijgen van een nieuwe hond.

Hondenmand

Voor de hand liggend misschien, maar een hondenmand is natuurlijk onmisbaar. Een plekje waar de hond zich kan terugtrekken, maar ook een plek waar je hem naartoe kan sturen als hij of zij stout is geweest.

Hondenmanden komen in alle soorten en maten. Zorg ervoor dat je hondje in ieder geval de pootjes kan strekken, dan weet je dat er genoeg ruimte is. Hierin kan hij of zij zich veilig afzonderen van drukte of vuurwerk. Een goede hondenmand is van belang voor de mentale gezondheid van het dier.

Bench

Om een hond zindelijk te maken is het handig om een bench te hebben. De bench moet groot genoeg zijn om in te staan en rond te draaien. Leg hier wel een kleedje en wat speeltjes in, dan zal jouw hondje zich niet vervelen en kan hij of zij lekker zacht liggen.

Zet de bench al neer voordat het hondje voor het eerst het huis in komt. Hierdoor kan hij of zij direct wennen aan de omgeving.

Halsband

Voor deze aanschaf is het belangrijk om het nekje van de hond op te meten. Hierdoor weet je dat het niet te strak en niet te los zal zitten. Wat nog handiger is, is om een verstelbare te kopen. Wanneer de puppy groeit hoef je niet elke keer een nieuwe halsband te kopen.

Let verder goed op het materiaal. Nylon of leer snijdt niet in de nek van de hond, daarom wordt dit vaak aangeraden om te kopen.

Poepzakjes

Poep niet opruimen kan resulteren in een boete. Deze boete kan oplopen tot maar liefst 140 euro. Daarom is het hebben van poepzakjes een absolute must. Daarnaast weten we allemaal hoe vervelend het is om tijdens het voetballen in een grote hoop te gaan staan. Dat gun je een ander niet.

Tot slot is het natuurlijk leuk om je hond af en toe te verwennen met wat lekkers. Doe dit echter niet te vaak, anders gaan honden schooien. Geef de hond af en toe een koekje als beloning of als je hem of haar een trucje leert. Zo blijft het eten van een koekje een bijzonder moment.

Het hebben van een hond is een prachtig iets. Een dier waar je veel plezier aan zult beleven als je er zelf ook tijd en moeite in stopt. Denk goed na voordat je een hondje neemt!

Geef een reactie