Blog

Ongedierte is verleden tijd

De zomer is voorbij, en dat zorgt ervoor dat veel dieren zich terugtrekken. Maar wanneer je ongedierte in huis hebt, zul je niet veel van die rust merken. Zeker wanneer het om mieren gaat, kan dit lang door blijven sudderen ook als het warme weer al lang voorbij is. In deze blog vertel ik je meer over de bestrijding van ongedierte.

Preventief binnen en buiten

Want mieren bestrijden, kan een hele hoop tijd en energie in beslag nemen. Allereerst wil je ervoor zorgen, om wat voor soort ongedierte tijd ook gaat, dat je preventiemaatregelen hebt genomen zowel binnen- als buitenshuis. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen deuren onnodig open laat staan en etensresten snel opruimt. Rond slingerende etensresten zijn een grote trekpleister als het om ongedierte gaat. Wanneer je muizen of iets dergelijks in huis hebt, kan je ervan uitgaan dat er ergens eten ligt.

Humaan opgeruimd

Uiteraard is het belangrijk dat je ongedierte humaan opruimt. Dat betekent dat je niet zomaar met allerlei soorten gif in de weer gaat. Niet alleen is het gevaarlijk voor jezelf en de omgeving, het is ook nog eens heel erg onnodig. Uiteraard wil je van het ongedierte af, maar het hoeft niet tegen iedere prijs. Er zijn gelukkig heel veel humane manieren die het mogelijk maken om vaarwel te zeggen tegen ongedierte. Of het nu gaat om vliegen of mieren bestrijden, voor iedere soort is een oplossing.

Alert op reis

Wees ook alert wanneer je op reis bent. Zeker op reis kan het zomaar zo zijn dat je een ongewenste mee reiziger meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan bed wantsen. Altijd eventjes het bed checken in de nieuwe hotelkamer. Dat kan een hele hoop gedoe achteraf schelen. Op internet staan tal van checklists die je kunt doorlopen om een hotelkamer te inspecteren. Een voorbereid mens telt voor twee.

Snel handelen, scheelt

Op het moment dat je het idee hebt dat er wellicht ongedierte in huis is, is het goed als je zo snel mogelijk handelt. Op die manier kan het zich niet zo snel verspreiden en weet je ook meteen of er een plaag aanwezig is. Daarnaast kan het enorm schelen qua geld en moeite als je er vroeg bij bent. Uiteraard hoef je dit niet zelf te doen. Er zijn heel veel diensten die jou hierbij kunnen ondersteunen of het werk volledig voor je uit handen nemen. Zo heb je er geen omkijken meer naar, en is je huis straks helemaal ongedierte vrij!

Geef een reactie