Blog

Op reis op twee wielen

Het is verleden tijd om voor iedere reis het vliegtuig te pakken. Ja, het is lekker makkelijk maar het is ook enorm vervuilend voor het milieu en veelal onnodig. Je bent snel op de plaats van bestemming maar de reis is net zo goed onderdeel van de vakantie. Daarom worden fietsvakanties steeds populairder. In deze blog vertel ik je daar mee over. Lees je mee?

Samen of alleen

Ga je op fietsvakantie? Dan heb je daar waarschijnlijk lang over nagedacht. Het is best bijzonder om zo’n reis te maken. Wanneer je de reis gaat plannen, zul je dan ook moeten bedenken of je alleen of samen met iemand anders op pad gaat. Dat kan reis behoorlijk beïnvloeden. Het zal immers niet altijd makkelijk zijn, niet alleen maar ook niet samen. Het is iets wat je ten tijden ook moet overwinnen op zo’n lange fietsreis. Iets om over na te denken.

Stippel de route uit

Vervolgens moet je natuurlijk bepalen waar je naartoe wilt gaan. Zoals ik al zei, is de reis belangrijker dan de bestemming maar je wilt vast wel een mooie reis maken langs bijzondere punten. Vanuit Nederland kan je veel verschillende richtingen op. Zo kan je naar het noorden gaan en Scandinavië verkennen. Maar je kan ook naar het zuiden gaan en een mediterraan tintje aan je reis geven.

Wat neem je mee?

Als het gaat om wat je allemaal meeneemt, moet je in gedachten houden dat je niet alles mee kán nemen. Je moet immers zelf trappen en alle bagage die te veel is, dat zul je voelen. Het belangrijkste wat je meeneemt, is de fiets. Voor vertrek is het belangrijk dat je die even grondig laat checken. En je moet bedenken op wat voor fiets je de reis wilt maken. Zo raak ik een Flyer e-bike aan. Goed, je moet de fiets wel af en toe opladen. Maar Flyer elektrische fietsen zijn gemaakt van goede kwaliteit en ze zijn relatief licht.

Wat haal je eruit?

Zoals ik al zei, kan een reis als deze niet altijd makkelijk zijn. Het is meer een avontuur dan wanneer e zo met het vliegtuig naar de plaats van bestemming wordt gebracht. Daarom bedenken veel mensen ook van tevoren waarom ze deze reis willen maken. Op die manier kan je focus houden op je doel. Misschien wil je wel meer van de wereld zien, jezelf uitdagen of wat tijd alleen doorbrengen bijvoorbeeld.

Geef een reactie