Blog

Wat doen we in onze vrije tijd

Vrije tijd is iets waar we vaak allemaal naar uitkijken. Na een lange werkweek is het heerlijk om een aantal dagen van een vrij weekend te kunnen genieten. De meeste mensen hebben ook in de avonduren nog vrije tijd te besteden. Daarnaast heb je als werknemer nog recht op een aantal vakantiedagen per jaar, wat ook weer extra vrije tijd betekent. In België hebben we rond de 45 uur vrije tijd per week te besteden. Ouderen hebben vanzelfsprekend meer vrije tijd dan werkende mensen met jonge kinderen. Een flink deel van deze vrije tijd gaat bij de meeste mensen op aan uitrusten, uitstapjes maken en het bijhouden van de sociale contacten. Sporten en andere hobby’s beoefenen slokt ook een groot deel van de vrije tijd op. Tenslotte besteden we een groot deel van onze vrije tijd aan televisiekijken en online actief zijn.

Vrijetijdsbesteding en Jongeren

Jongeren hebben weer andere vormen van vrijetijdsbesteding dan de ouderen. Jongeren zijn regelmatig op festivals te vinden bijvoorbeeld. Naast de festivals zijn velen van hen wekelijks, met name in de weekenden, in de vele uitgaansgebieden te vinden. Vaak begint een stapavondje met een hapje eten in een van de vele restaurants. De avond kan dan worden vervolgd in bijvoorbeeld een theater, bioscoop of een van de vele clubs. Met name onder jongeren die festivals en clubs bezoeken ligt het gevaar van verslavingen op de loer. Verslaafd aan wiet is er daar één van. Als je regelmatig blowt kan je er afhankelijk van worden en dus verslaafd aan raken. Als je hiermee te maken hebt en hulp kunt gebruiken dan kan je via de volgende link alle info vinden. https://solutions-belgium.be/verslavingen/drugsverslaving/weed-verslaving/  Maar uitgaan is natuurlijk vooral plezier maken en ontspannen met je vrienden of familie.

Vrije tijd in onze buurlanden

Niet alleen in ons land hebben we de beschikking over vrije tijd. Ook in de landen om ons heen is dit het geval. In Nederland hebben ze bijvoorbeeld gemiddeld meer vrije tijd te besteden dan in de andere Europese landen. Ook de besteding van de vrije tijd is in ieder land weer anders. In Duitsland wordt bijvoorbeeld nog steeds veel tijd besteed aan televisie kijken. In Frankrijk daarentegen gaat een groot gedeelte van de vrije tijd op aan (uit)eten. In ons land besteden we een flink deel van onze tijd aan sporten. In Luxemburg wordt er veel genoten in de natuur. De racefiets wordt daar veelvuldig in het straatbeeld gezien net als in ons land. Zo wordt in ieder land weer op een andere manier met vrije tijd omgegaan.

Geef een reactie