Blog

Bretels zijn niet langer alleen voor oude mensen

Laatst was ik met mijn opa aan het videobellen. Ik kan het erg goed met hem vinden, en we praten over echt van alles en nog wat. Zo had ik het laatst met hem over hoe mode elke dertig of twintig jaar weer gerecycled wordt. Dit na aanleiding van de ‘flared jeans’ die vrouwen tegenwoordig weer dragen. Hij kan zich nog goed herinneren hoe die een paar decennia geleden ook helemaal hip waren. Toen zei ik dat ik me niet zo goed kan herinneren of mannenmode dezelfde patronen doormaakt als vrouwenmode. Daar had mijn opa gelukkig wat meer perspectief op. Hij zei dat het wat subtieler was dan vrouwenmode, omdat mannen gemiddeld wat minder aandacht aan hun uiterlijk besteden. Toch zie je steeds vaker op tv bomberjacks bij mannen terug, die tientallen jaren ook heel hip waren. Daarnaast is een hoge taille voor mannenbroeken ook weer aan het terugkomen, terwijl dat tien jaar geleden ondenkbaar was. Mijn opa heeft mode altijd interessant gevonden dus het is superleuk om met hem hierover te praten. Ook voor zijn oude dag ziet hij er nog steeds supercool uit. We eindigden het gesprek met het praten over bretels. We concludeerden dat die ook weer terug is in het straatbeeld, al is het wat subtiel. Over de prachtige bretel schrijf ik daarom vandaag een blog, veel leesplezier!

 

De bretel is weer helemaal hip

Het valt niet heel duidelijk op, maar de bretel is toch echt weer terug van weggeweest. Als je kijkt naar de mannen fashionista’s zie je deze versie van een broekophouder steeds vaker weer terug. Het begon met de originele 2015 hipsters met grote baarden en snorren die bretels dragen bij hun nette outfits. Ook echte kakkers begonnen bretels weer te dragen. Denk maar eens aan Jort Kelder. Nu zie ik steeds vaker hipster-achtige mannen met hoeden op, sneakers, bloesjes en een paar bretels. 

 

Hoe je bretels goed stijlt met de rest van je outfit

Er zijn verschillende manieren waarop je een bretel stijlt, afhankelijk van wat voor outfit je draagt. Als je er een beetje bekakt netjes uit wil zien dan draag je een pantalon die net iets te kort is. Een mooie, maar niet te bijpassende blouse erboven en een setje bretels die je broek goed hoog optrekt. Zorg dat je nette, maar leuke herensokken aanhebt en lage nette schoenen (het liefst met gesp). Je kunt nog een jasje dat match met je pantalon dragen, maar het is nog cooler om die in je hand te houden. De meer casual look is een lange corduroy broek of korte chino, met een niet gesteven blouse erboven. Deze kan een beetje los zitten. Doe een paar bretels aan, zet een hoed op, en draag je coolste sneakers. Zo is je look helemaal af! Welke look je ook kiest, het valt niet te ontkennen dat je stijl hebt als je een paar bretels draagt.

Geef een reactie