Blog

Een nieuwe manier om fit te blijven

Tegenwoordig is het lastig om fit te blijven. Je kan van alles proberen, zoals een dieet, hardlopen of aan een sport beginnen. Dat kan voor sommige niet erg bevallen. Daarom is er de nieuwe manier om fit te blijven bedacht, namelijk trampolinespringen. Met een trampoline blijf je in vorm, heb je veel lol en heb je ook nog eens een gezellige tijd met je familie. Maar waar is een trampoline eigenlijk uit gebouwd en wat kan je er allemaal mee? In deze blog vind je meer informatie over de oorsprong van de trampoline en hoe gemakkelijk je er een kan aanschaffen. 

Terug in de tijd

Het oorspronkelijke trampolinespringen komt uit het circus en is nu een groot onderdeel van de gymnastieksport. Op een trampoline maakt de turner gebruik van een sterk verende matras en zijn eigen spierkracht om zich in verschillende standen in de lucht te laten veren. Het is daardoor mogelijk om in de lucht een mooie salto te maken of een mooie draai. Je landt en begint daarna weer opnieuw.

Tot het begin van de vorige eeuw was het uitsluitend een zaak voor artiesten. In 1926 ontstond in de Verenigde Staten een groep die het turnen op een verende matras tot een nieuwe tak van sport wilde ontwikkelen. De trampoline was geïntroduceerd. Niet alleen turnverenigingen wilde een trampoline, ook vakantieterreinen, scholen, recreatieparken wilde het apparaat met een warm welkom ontvangen. Er ontstond een trampoline kind. Veel kinderen werden gek van een trampoline en bleven de hele dag springen tot het bloed eindelijk naar hun hoofd zou stijgen. Soms wordt de trampoline ook weleens gewoon in de grond gegraven.

Nu ook in de tuin

Nadat het zo’n succes was geworden, namen ook veel gezinnen een trampoline in de tuin. Er zijn veel verschillende maten trampolines. Veel gezinnen kiezen toch voor een ingegraven trampoline, omdat dit voor meer veiligheid zorgt. De trampolines zijn ontwikkeld volgens de laatste strenge veiligheidsnormen en is daardoor uiterst veilig. De stalen frames, beschermrand, de springmat, het net en de veren zijn vervaardigd van materialen die van een zeer hoogwaardige kwaliteit zijn.

De trampoline is dus een erg leuke manier om fit te blijven, plezier te hebben in de buitenlucht of te werken aan je routine op een professioneel niveau. Voor veel kinderen is buiten spelen met een trampoline echt een must. Of je nu een ingegraven trampoline hebt, of een die op een frame staat, plezier zal je toch wel hebben. Veiligheid staat altijd voorop, voor jong en oud, maar iedereen kan gebruik maken van een trampoline.

Geef een reactie