Blog

De Nintendo DS, een klassieker!

Nintendo DS kopen? Een uitstekende keuze. Als je kijkt naar de prijs kwaliteitverhouding zijn er uitstekende spellen op te vinden. Een DS kopen maakt je een vriend van je portemonnee.

Wat voor spellen dan?

Er zitten ontzettend veel klassiekers in die generatie. Je hebt natuurlijk al de klassiekers van daarvoor, met op de DS zijn er een aantal uitblinkers.

Advance Wars

Advance Wars is een spannend spel waar je tactische manoeuvres moet maken om te winnen op het slagveld. Dit doe je door een troepenmacht per beurt te verplaatsen. Daarbij is het je doel om de juiste soort troepen tegenover hun beste doel te zetten. Infanterie zonder raketwerpers zijn bijvoorbeeld kwetsbaar tegen tanks. Maar het spel is meer dan alleen steen, papier en schaar spelen op het bord. Gemechaniseerde troepen kunnen bijvoorbeeld meer vakjes verplaatsen. Maar ze gaan het allersnelst over wegen. Infanterie daarentegen kan zich bijvoorbeeld verplaatsen door gebergte. Daarnaast heb je waardevolle doelen zoals vliegvelden of ziekenhuizen die je in handen wilt krijgen. Spannend dus. Daarnaast heeft het verhaal grappige karakters en zijn eigen ludieke stijl. Aanrader!

Pokémon

Pokémon blijft een aanrader. Je kan eigenlijk niet misslaan met een Pokémon spel. Als iemand die alles tot aan 2015 gespeeld heeft durf ik je te zeggen, ze zijn allemaal steengoed. Het vormen van een band met je beestjes, het doorlopen van de kaart en het ontdekken van verschillende gebieden blijft een genot. Voor wie er niet bekend mee is, in  Pokémon ben je een Pokémon trainer. Je begint met één Pokémon. Vervolgens strijd je tegen Pokémon die je tegenkomt in het wild en tegen andere Pokémon trainers die je uitdagen als ze je zien. Het mooie van Pokémon zijn echter de Pokéballs. Met deze items kan je als je een Pokémon in het wild zwaar beschadigt hebt vangen en toevoegen aan je eigen team. Zo bouw je langzaam een divers team van allerlei soorten Pokémon. Daarmee kan je dan effectiever strijd voeren. Behalve de verschillende Pokémons hebben ze allemaal een bepaalde typering. Die dicteert deels wat voor aanvallen deze Pokémons hebben. Verschillende types zijn sterk of zwak tegenover elkaar. Naast die laag van complexiteit heb je ook nog niveaus. Deze “levels” bepalen hoe sterk een Pokémon is. Deze zijn niet statisch. Naarmate je meer vecht stijg je in niveau. Terwijl dat gebeurt krijg je zo nu en dan de optie om ze een nieuwe aanval te geven ten koste van een ander. En als je ze ver genoeg traint veranderen ze zelfs van gedaante.

Geef een reactie