Blog

Kamperen in Nederland; de beste bestemmingen

 

Wil jij graag kamperen in Nederland maar weet je niet zo goed waar je heen moet? Misschien ben je wel op zoek naar een camping met een zwembad of wil je een heel vakantiepark waar je kinderen van alles kunnen doen. Wanneer je kiest voor een vakantiepark met subtropisch zwembad heb je de garantie voor een leuke vakantie wanneer het weer tegenvalt. Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je precies verwacht van een camping, daarna kun je gaan kijken naar de locatie en de type campings die zich daar bevinden. Lees hier meer over in dit blog.

Soort camping

Er zijn veel verschillende soorten campings, de ene is simpel en de ander is zo uitgebreid dat er zelfs een trampolinepark is waar je kinderen urenlang plezier aan hebben. Welk type camping jij kiest is afhankelijk van je reisgezelschap en wat jullie planning is. Spenderen jullie een weekend op de camping? Of draait het er vooral om dat jullie een plek hebben om te slapen omdat er veel activiteiten buiten de camping om gepland staan? Indien jullie volledig van de camping willen genieten is het prettig om er eentje te kiezen waar genoeg te doen is.

Friesland

Wist je dat Friesland een geweldige plek is om te kamperen? Ben je op zoek naar een camping in Friesland met een zwembad? Daar zijn er genoeg van, dus die zul je gegarandeerd vinden. Er is veel natuur in de regio te vinden, daarom zijn er waarschijnlijk ook veel mooie campings. Maak een mooie fietstocht door de bossen of bezoek de dierentuin in Emmen samen met je kinderen. Is het mooi weer en heb je zin om een activiteit op het water uit te voeren? Dan kun je vast ergens een kano huren!

Veluwe

De Veluwe is ook weer een prachtige regio waar je heerlijk tot rust kunt komen. Maak een wandeling door de natuur of ga voor een fietsroute. Ook picknicken is een leuke manier om wat tijd in de natuur te besteden. Ook een camping Veluwe met zwembad kun je gemakkelijk vinden.  Voorbeelden zijn bijvoorbeeld: Vakantiepark De Wije Werelt of Camping Ackersate. Er is veel aanbod waar jij en je kinderen terecht kunnen. Ook als je op zoek bent naar een camping met een wat meer luxe verblijf zoals een chalet is het mogelijk om op de Veluwe te verblijven. 

Conclusie

Kamperen in Nederland is hartstikke leuk! Friesland en de Veluwe zijn twee bestemmingen waar je veel natuur kunt vinden. Er zijn veel familiecampings waar veel activiteiten, boek er bijvoorbeeld eentje met een zwembad of een trampolinepark!

Geef een reactie