Blog

Hoe vraag ik een werk- of vakantie visum aan?

Als u ouder bent dan 18 jaar en een geldig paspoort hebt, kunt u een werk- en vakantievisum (WHV) aanvragen bij het land waar u heen wilt. Je moet in dienst zijn bij een werkgever in dat land  en in staat zijn om in je eigen onderhoud te voorzien terwijl je in het land bent. Als u van plan bent om een jaar of langer in dat land door te brengen, is dit type visum geschikt voor u. U moet zich er echter van bewust zijn dat er een aantal vereisten zijn waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een werk- of vakantie visum. Wilt u meer leren over het aanvragen van uw visum? Lees dan deze blog! 

Te voldoen aan

U moet aan bepaalde eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een werk- of vakantie visum. Stel u wilt in de Verenigde Staten werken. Als u in de Verenigde Staten wilt werken, hebt u een niet-immigrant werkvisum nodig. Deze visa staan los van zakenvisa of bezoekersvisa en kunnen niet worden gecombineerd met het Visa Waiver Programma. Als u een student of een uitwisseling bezoeker bent, kunt u ook in de VS willen werken, maar dan hebt u nog steeds een werkvisum nodig. De aanvraagprocedure voor elk type visum is verschillend, met verschillende vereisten en termijnen.

 

Als u in de VS wilt werken, moet u een Working Holiday Visum (subclass 462) aanvragen. Hiermee kunt u maximaal vier maanden in de VS werken en studeren. Bovendien vereisen sommige landen bepaalde kwalificaties voordat u een werk- of vakantie visum kunt aanvragen. Het gaat onder meer om een tertiair diploma en een recente foto. Aanvragers moeten hun documenten indienen voordat het interview wordt gehouden.

Werkzaam of student

Als u een buitenlandse werknemer bent, kunt u een verlenging van uw verblijf aanvragen zodra uw visum verloopt. Na het verstrijken van uw visum kunt u niet meer in het land blijven en kunt u geen nieuw visum aanvragen. Daarnaast kun je, als je een familielid bent, een EAD aanvragen. Het EAD kan worden verlengd als je terugkeert naar het land. Als je student bent, kan een working holiday visum je een geweldige kans bieden om in een vreemd land te werken. Je kunt geld verdienen terwijl je van het land geniet, en je zult je hier thuis kunnen voelen. Het WHV is een geweldige optie voor mensen met een tussenjaar of school-to-be tussenjaarplannen. Je kunt zelfs je familie en vrienden meenemen als je besluit om voor langere tijd in het land te blijven.

Duur visum 

Een werk- of vakantie visum duurt maximaal 12 maanden. Dit betekent dat u het land vele malen kunt binnenkomen, maar niet kunt verlengen. Activering van het WHV verlengt de duur van je verblijf in het land niet. En je kunt niet langer dan een maand buiten het land doorbrengen. De tijd die je buiten het land doorbrengt, telt niet mee voor de geldigheid van je visum. Dus, als u van plan bent om een maand in de VS door te brengen, overweeg dan een working holiday visum. Dit geld wereldwijd. Stel u wilt een visum nigeria of een visum aanvragen thailand, dan geld dit ook 12 maanden maximaal. Na deze periode moet het visum herzien worden om te kijken of u als persoon langer mag blijven. 

 

Geef een reactie