Blog

Wat te doen bij een ongeval?

In nederland gebeuren er nog altijd helaas vele ongevallen waar letselschade aan te pas is gekomen. Zo vinden er jaarlijks vele auto-ongelukken plaats, maar zijn het ook fietsers die vaak betrokken zijn bij een ongeval en hier ernstige schade aan over weten te houden. Fietsers worden vaak over het hoofd gezien door automobilisten en scooterrijders, maar denken fietsers ook vaak nog even voor een andere auto te kunnen snijden. In sommige gevallen heeft dit fatale gevolgen, waarbij er in sommige gevallen zelfs sprake kan zijn van letselschade. In dit blog vertellen we je graag hoe je kunt handelen wanneer je in een dergelijke situatie terechtkomt, aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit.

Verzamel de gegevens van getuigen en de betrokken partijen 

Na een ongeval is het de belangrijkste zaak dat je zelf veilig bent en ook het slachtoffer de juiste hulp toegediend zal krijgen. Wanneer de hulpdiensten eenmaal gearriveerd zijn en iedereen veilig is, is het aan te raden om contactgegevens te verzamelen van getuigen. Door te beschikken over getuigen zul je genoeg bewijs hebben voor het feit dat er is gebeurd en kunnen anderen dit ook bevestigen. Als getuige van een ongeval is het daarom ook altijd te wachten en je contactgegevens mee te geven aan de betrokken partij, waarna je hen later kan helpen als getuige van het ongeval en de situatieschets van het slachtoffer kunt bevestigen.

Rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Wanneer je betrokken bent geraakt bij een ongeval waar letselschade aan te pas is gekomen, sta je er gelukkig niet alleen voor. In eerste instantie zul je natuurlijk niet kunnen worden, zul je vaak naar het ziekenhuis moeten en is het van belang dat je je rust pakt. JE kunt een tijdje niet werken, waardoor er voor een tijdje ook geen inkomen is. Om deze schade te vergoeden en ook de werkdagen te compenseren, zal een letselschade advocaat je rechtsbijstand bieden en de afhandeling van de zaak op zich nemen. 

Claim je schadevergoeding

Als slachtoffer van een ongeval met letselschade heb je recht op een schadevergoeding. De medische behandelingen, de tijd dat je niet kan werken en de fysieke schade dient verhaald te worden, waar een letselschade advocaat je bij helpt. De letselschade advocaat zet zich in om de hoogst mogelijke schadevergoeding in ontvangst te nemen, terwijl jij je kunt focussen op het volledige herstel. De letselschade houdt je op de hoogte van de juridische zaken, zodat je dit niet zelf hoeft af te handelen.

Een letselschade advocaat bevindt zich in het gehele land en is er overal een letselschade advocaat in te schakelen. Zo kun je een letselschade advocaat Ermelo inschakelen in de regio Harderwijk, Putten en Ermelo, terwijl er in het noorden een letselschade advocaat Groningen is in te schakelen. Je zult altijd worden bijgestaan door gespecialiseerde letselschade advocaten, voor de juiste afhandeling van een eerder gebeurd ongeval.

Geef een reactie