Blog

Magneetvissen: waar op te letten?

IJzer zoeken, de een weet er niets van en de ander stopt er z’n ziel en zaligheid in. Maar het is altijd wel iets waar je ooit nieuwsgierig naar bent geweest. Je ziet iemand op het strand zoekend naar ijzer en het eerste wat je vaak denkt is: is er al iets tofs gevonden of gaat er iets waardvols nog gevonden worden. Je zal maar een mooi sieraad opduikelen van onder het zand, of een object met een verre geschiedenis. Dit kan ook in de vorm van magneetvissen. Eigenlijk geldt hier hetzelfde principe, maar dan gebeurt het in water. Het zal je verbazen hoe verschillend de vondsten zijn in het water als dat in het zand op het strand of langs de rivier. Iets beland namelijk minder snel in het water, daarom is het een goede reden voor mensen om daar naar opzoek te gaan. Wanneer je gaat magneetvissen dien je met een paar dingen rekening te houden:

Soort magneet

Magneetvissen kan niet zonder, je raad het al, een magneet. Het vissen doe je met een magneet aan je hengel die zo krachtig is dat het objecten naar boven kan halen. Hiervoor heb je verschillende magneten en je kiest afhankelijk van wat je wilt opvissen. Dit klinkt heel logisch maar het is wel net is complexer dan dat. Het is sowieso handig om navraag te doen voordat je een magneet koopt. Een magneet kopen gaat immers een stuk makkelijker als je mensen hebt gesproken die aan de hand van je verhaal en vraag kunnen bepalen wat er het beste bij jou past. Wil je zeker zijn van een goede vangst? Dan is een all-round magneet een aanrader, omdat de magneet aan alle kanten werkzaam is, is de kans relatie een stuk groter dan je dingen vangt. Een nadeel van deze magneet is echter wel dat ze niet altijd beschermd zijn, maar dat kun je oplossen door zelf een hoes te kopen. Daarnaast kost het net wat extra, maar dat is het ook absoluut waard als je weet hoeveel groter de kans is dat je toffe dingen gaat vangen.

Regels

Je kunt een vismagneet kopen en alle benodigdheden in huis hebben, maar dan is het alsnog erg belangrijk dat je weet wat je wel en niet moet doen tijdens het vissen, aangezien het niet ongevaarlijk is en zelfs niet legaal in bepaalde regio’s. Ga daarom eerst na wat er mogelijk is in de buurt voordat je het water opgaat!

 

Geef een reactie