Blog

Beginnend klusser? Dan wil je dit vast en zeker wel weten!

Niet meer tevreden met je huis? Dat kan en je bent daarin zeker niet de enige. Een aantal jaar geleden ging je dan waarschijnlijk meteen op huizenjacht om te kijken of je droomhuis misschien ergens anders te vinden is. Helaas is dat tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Op de huizenmarkt is het gekkenhuis en door de grote vraag maar het kleine aanbod gaan de huizen als warme broodjes over de toonbank. Niet de meeste ideale tijd dus om een nieuw plekje te zoeken. Maar wat doe je dan als je niet meer verliefd bent op je huis? Dan ga je gewoon zelf verbouwen. Ben jij die beginnende klusser die wel wat handige tips kan gebruiken? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Het juiste gereedschap

Kan een chirurg zonder zijn scalpel, wondgaasjes en andere benodigdheden een operatie succesvol uitvoeren? Het antwoord daarop is; Nee. In de meeste gevallen zal een vakman nooit zijn beroep goed kunnen uitvoeren als hij daarvoor niet de juiste tools in handen heeft. Ditzelfde geldt ook voor een (beginnende) klusser. Wanneer je het juiste gereedschap in huis hebt maak je het voor jezelf al zoveel makkelijker maar wat is dan het juiste gereedschap horen we je al denken. Voor een klusser bestaat de juiste uitrusting uit minimaal een potlood, een meetlat, een (hobby- of stanley)mes, een hamer, een zaag, een schroevendraaier, een waterpas, schroeven en pluggen, spijkers, een tang en een accuboormachine. Wanneer je dit gereedschap in huis hebt kun je de meeste klussen wel klaren.

Het juiste materiaal

Naast je gereedschap is ook zeker het materiaal niet onbelangrijk. Als je een rondje door de bouwmarkt doet kom je waarschijnlijk al wel het een en ander tegen. De keuze is reuze en we begrijpen dan best dat je niet precies weet voor welk materiaal je moet kiezen. Als je iets wilt bouwen zit je met hout meestal wel goed. Je hebt natuurlijk ook nog verschillende soorten hout maar om mee te beginnen is zachthout een prima keuze. Dit hout is goed te bewerken en ook relatief goedkoop. Mocht je een keer de mist in gaan dan is het gelukkig niet zo’n kostbaar foutje. Overigens kan je bij verschillende specialisten, zoals Pontmeyer, informatie inwinnen over welk materiaal het meest geschikt is voor jouw klus. 

Enige voorkennis

Heb je echt helemaal geen idee waar je moet beginnen met klussen? Kijk dan eens op het internet. Daar heb je een tal van idee, blog en filmpjes die je wat verder op weg kunnen helpen. Enige voorkennis is voor jezelf wel fijn zodat je in grote lijnen een beetje weet wat je kan doen en wat ook beter niet.

Geef een reactie